Yhteistyössä

Suomi100+100 työryhmä

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ry.
Tilla Martikainen & Jari-Pekka Piipponen

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo 
Merja Heiskanen & Pekka Kankkunen

Savonia-amk 
Raisa Leinonen, Heikki Nevalainen & Kaija Sääski

Savon ammatti- ja aikuisopisto
Jukka Marttinen, Jukka Saastamoinen & Heikki Helve

Kuopion Pysäköinti Oy 
Ari Pääkkö

Kuopion rouvasväenyhdistys ry.
Eija Tanninen-Komulainen & Anna Räisänen

Idean kummisetä
Pekka Kantanen

Erityiskiitokset konsultoinnista
Reijo Mitrunen, Qvim arkkitehdit 


Itsenäisyys-senaattoreiden suku 2017

"Suomen senaatti antoi 4.12.1917 itsenäisyysjulistuksen, jonka eduskunta vahvisti pari päivää myöhemmin. Itsenäisyyssenaattiin kuuluivat vasemmalta lukien kuopiolainen Eero Yrjö Pehkonen, Juhani Arajärvi, Arthur Castrén, Jalmar Castrén, Emil Nestor Setälä, Pehr Evind Svinhufvud, Kyösti Kallio, Onni Talas, Heikki Renvall, Alexander Frey ja Oskari Wilho Louhivuori. Istuntosalin seinällä oli Aleksanteri I:n muotokuva. (kuva Museovirasto) Senaattoreiden suvut ovat kokoontuneet ja he aikovat olla mukana tuomassa aikakapseliin sukujensa tervehdyksen ja viestin tuleville sukupolville seuraavan sadan vuoden päähän."


Mukana Kuopion aikakapseli- hankkeessa vuoden 1917 itsenäisyyssenaattoreiden suvut:
Svinhufvudit, Castrenit, Kalliot, Renvallit, Pehkoset, Arajärvet, Louhivuoret, Setälät, Freyt ja Talakset
Handelsbanken

undefined

" Aikakapseli on huikea idea, jolla tyylikkäästi kunnioitetaan Suomi 100- juhlavuotta.
Handelsbanken haluaa olla projektissa mukana. Koska meille hyvä palvelu on tärkeää, haluamme, että myös sadan vuoden päästä siitä on todisteita. Pyydämmekin kuopiolaisia lähettämään oman tarinansa tekemästään hyvästä teosta tai palvelusta aikakapseliin. 

Ohjeet löytyvät handelsbanken.fi/kuopio sivuilta."

Simo Sarkkinen, konttorinjohtaja, Handelsbanken Kuopio

HANDELSBANKEN - Paikallisesti tuotettuja pankkipalveluja

Handelsbankenilla on toimintaa yli 20 maassa. Vaikka olemme kansainvälinen pankki, olemme silti paikallinen, ja palvelemme sinua siellä missä asut tai missä yrityksesi toimii. 

Konttori on pankkitoiminnan keskus. Konttorista löydät yhteyshenkilösi, jonka kanssa kokoat itsellesi tai yrityksellesi tarkoituksenmukaisen ja monipuolisen palvelupaketin.

Paikallisuus tarkoittaa myös parempia ja nopeampia päätöksiä asiakkaiden pankkiasioissa. Sinä tapaat päätöksentekijän, et sanansaattajaa.

KPY

"Osuuskunta KPY on jo ensimmäisen sata vuotta nähnyt. Suuntaamme nyt vahvasti tulevaisuuteen. Olemme olleet myös yrityksenä mahdollistamassa aikakapselin tekemistä. Monessa hyvässä mukana vahvasti peukuttaen myös aikakapselille."

Tarja Tikkanen, Osuuskunta KPY, hallituksen puheenjohtaja


KPY on kuopiolainen, pitkäjänteinen sijoittaja ja omistaja.

KPY:n toiminnan tavoite on tuottaa menestystä ja hyvinvointia omistajilleen sekä ympäröivälle yhteiskunnalle Itä-Suomessa. KPY kehittää aktiivisesti omistamiaan yrityksiä ja luo onnistumisen mahdollisuuksia ympäristössään.

Savon Sanomat

" Kun Aikakapseli sulkeutuu, Savon Sanomat on viettänyt 110-juhlavuottaan.
Koko olemassaolonsa ajan Savon Sanomat on ollut edistämässä alueensa hyvinvointia. Niin on myös jatkossa.   

Haluamme olla osaltamme mahdollistamassa Aikakapselin toteutumista.
Säilömme Aikakapseliin jälkipolville maakuntamme historiankirjoitusta Suomen juhlavuodelta.   

Niitä ovat itsenäisyyspäivän lehti sekä Savon Sanomien 110-juhlanumero. Teimme maaliskuun alussa Iivon Sanomat, kun maakuntamme urheilija Iivo Niskanen voitto hiihdon maailmanmestaruuden. Aikakapselista ovat myös Savon Sanomien raportit, kun sekä Kalevan Pallo että Kuopion Palloseura juhlivat historiallisesti samana vuonna jääkiekon ja jalkapallon mitaleita."


Seppo Rönkkö,  Vastaava päätoimittaja Savon Sanomat

www.savonsanomat.fi

Outokumpu

" Suomi100+100-aikakapseli vie meidät kiehtovalle matkalle tulevaisuuden 200-vuotiaaseen Suomeen.
Outokumpu on ylpeänä mukana tässä projektissa lahjoittamalla kapselin materiaalin, ruostumattoman teräksen.

Outokumpu on ruostumattoman teräksen johtavia tuottajia maailmassa.
Valmistamme materiaalia, joka on kestävää ja täysin kierrätettävää, ja autamme siten rakentamaan maailmaa, joka kestää ikuisesti. "

Outokumpu Oyj

Saurum

Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Saurum viettää tänä vuonna 75 vuotisjuhlavuottaan. Yhtiön toimintaa ohjaavat rehellisyys, avoimuus sekä tinkimätön ammattitaito. 

Saurum haluaa ylpeänä tuoda kaksi suurinta brändiään aikakapseliin; Citizen virallisena countdown-kellona ja Lumoavan Aarni 100-vuotiasta Suomea kunnioittavana koruna.


undefined

Saurum Osakeyhtiö
www.saurum.fi
www.lumoava.fi
www.citizen.fi

Kuopion kaupunki

”Kuopio on paikka, jossa on oivallettu elämästä jotain.

Se näkyy leppoisassa elämänrytmissä. Se tuntuu eteenpäin työntävänä tuulena työssä, yrittämisessä ja opiskelussa. Se maistuu elämältä kaupungin yössä ja kodin lämmössä. Kuopiossa inspiraatio, välittäminen ja olemisen vapaus ovat luonnonvoimia, jotka yhdessä ruokittuina kasvavat ainutlaatuisiksi ilmiöiksi, elämyksiksi ja menestystarinoiksi.

Kuopio uudessa strategiassaan haluaa olla hyvän elämän pääkaupunki, josta löytyy terveyttä, elinvoimaa ja arjen rikkautta.”


Markkinointijohtaja Kirsi Soininen, Kuopion kaupunki

www.kuopio.fi

PEEÄSSÄ

" Aikakapseli on mielenkiintoinen hanke, niin meille siihen osallistuville kuin toivottavasti vielä enemmän niille, jotka osallistuvat kapselin avaukseen. 

Ok PeeÄssä jatkaa yli satavuotisen osuuskauppatoiminnan velvoittamana edelleen saman toiminta-ajatuksen toteuttamista ”Tuottaa palveluja ja etuja omistajilleen” nykyaikaisin menetelmin. Yritysmuodolla, jossa asiakas on yhtä aikaa myös omistajana hyödynsaajan roolissa, on mahdollisuus pärjätä myös tulevaisuudessa niin kauan kuin vaihdantataloutta eletään. 

Edellytyksenä on, että jatkossakin pidämme kiinni niistä perusteista, joita varten osuuskauppa on perustettu. "

Tapio Kankaanpää,  Toimitusjohtaja Ok PeeÄssä

Hydroline

" Aikakapseli Kuopion keskustaan on erittäin hieno idea.
Haluamme olla talousalueella vaikuttavana yrityksenä mukana hankkeessa tallettaen yrityksellemme ajankohtaisia asioita muistoksi aikakapseliin 100-vuotiaan Suomen ja 55-vuotiaan Hydrolinen kunniaksi."

Hydroline Oy on Suomen johtava, vaativaan käyttöön tarkoitettujen hydraulisylintereiden suunnitteluun, valmistamiseen ja elinkaaripalveluihin erikoistunut perheyritys. Yritys on perustettu vuonna 1962 Kuopiossa, ja työllistää tällä hetkellä noin 250 henkilöä. Hydrolinen asiakkaat ovat maailman johtavia kone- ja laitevalmistajia aloillaan. 

Yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Siilinjärvellä ja Puolan Stargardissa.
Vuonna 2016 yrityksen liikevaihto oli noin 36,6 miljoonaa euroa."

Jukka, Pasi ja Mikko Laakkonen, Hydroline Oy

***

undefined

Hydroline sijoittaa aikakapseliin elektroniikkapiirin ja hydrauliikkasylinterin.
Lahjoituksen toi Jani Lehikoinen Hydrolinelta.

Hydroline
http://www.hydroline.fi/

Carlson

VALURAUTAA JA KORKOKENKIÄ - CARLSONIN TERVEISET AIKAMATKALLE

" Tänä vuonna 158-vuotias Carlson onnittelee 100-vuotiasta Suomea. Carlsonin pitkä historia juontaa juurensa syvälle savolaiseen maisemaan, Juankosken Juantehtaan valurautatuotteisiin.

Tänä päivänä Carlson on Suomen suurin yksityinen tavaratalo- ja rautakauppaketju joka on marraskuussa 2017 avatun verkkokaupan myötä laajentanut toimintaansa Itä- Suomesta koko maan kattavaksi.

Carlsonin 150-vuotishistoriikki julkaistiin kahdeksan vuotta sitten nimellä ”Valuraudasta korkokenkiin – Oy Carlson 150 vuotta”. Nimi kuvastaa osuvasti yrityksemme taivalta 1800-luvun puolivälistä tähän päivään, rautaruukista monikanavaiseen toimintaympäristöön.

Historiaa kunnioittava, mutta myös vahvasti tulevaisuuteen katsova Carlson lahjoittaa aikakapseliin edellä mainitun historiikkimme lisäksi kotimaisen Fiskars valurautapaistinpannun sekä tyylikkäät korkokengät."

Kyösti Karhunen,
Toimitusjohtaja Oy Carlson

Risto Hallman

" Hieno idea tämä aikakapseli. Mutta ei 100 vuotta vielä pitkä aika ole"
sanoo Birger Hallmanin perillinen ja yrittäjäjäperinteen ylläpitäjä neljännessä polvessa.

Risto Hallman, Alahovin viinitilan isäntä

Anja Lappi

" Kuopio on täynnä hienoa historiaa. Loistava idea panna osa tätä päivää talteen tulevaisuuden ihmisiä varten. Näin tehdään historiaa… Annan tälle kaksi vahvaa peukkua."

Anja Lappi, toiminnanjohtaja VB-valokuvakeskus, toimitusjohtaja Minna Canthin Talo ry

Marjaana Heikkinen

"Aikakapseli on tosi hieno juttu ja olen mielelläni mukana siinä. Aika huikea ajatus saada lähettää viesti 100 vuoden päähän.”

Marjaana Heikkinen, keihäänheittäjä

Lasse Lehtinen

"Aikakapseli ja lahja 200 vuotiaalle Suomelle on todella savolainen idea – vähän kiero ja erittäin luova. Kukapa ei haluaisi jättää omaa viestiään tulevaisuuteen. Kun savolaiset lähettävät terveisiä tulevaisuuteen on vastuu taatusti vastaanottajalla. Mukana ollaan!"

Lasse Lehtinen, poliitikko, kirjailija ja Veikkausliigan ex-puheenjohtaja

Antti Kivelä

" Heh, nyt voin lähettää virkapostia Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajalle vuodelle 2117.  Aikakapseli on mainio posti, vaikka vähän harvassa onkin nuo jakelupäivät – 100 vuotta. Iso peukku luovalle kuopiolaiselle hulluudelle!"

Antti Kivelä, Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Harry ja Kikka Dunkel

" Koivumäen kartano täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Onnittelemme ja peukutamme 100 vuotiaalle Suomelle sekä aikakapselille. Mukana ollaan."

Kikka ja Harry Dunkel, Koivumäen kartanon emäntä ja isäntä

Merja Heiskanen

" Museoihmisen kannalta tämä on aivan upea juttu. Aikakapseli haastaa jokaista pohtimaan, mitä meillä on säilyttämisen arvoista ja mikä on minun viestini tulevaisuuteen. Täysillä mukana."

Merja Heiskanen, museonjohtaja KUHMU

Paavo Lipponen

" Hieno ajatus jättää tämän päivän Kuopiosta ja Suomesta elävä viesti 100 vuoden päähän. Ilman muuta haluan olla mukana tukemassa tätä hanketta. Mukava tapa onnitella tulevien sukupolvien suomalaisia 200 vuoden itsenäisyydestä."

Paavo Lipponen, emerituspoliitikko, valtiomies ja ikikuopiolainen.

Jaakko Kosunen

" Johan tässä vanha katusoittajakin innostuu. Mahtuuko siihen kapseliin myös ihmisiä aikamatkalle…"

Jaakko Kosunen, kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja

Ilja Venäläinen

" Heh, tämä aikakapselihan tuntuu tosi mielenkiintoiselta idealta. Urheilumiehenä tämä on minulle suuri kunnia ja olen mielelläni mukana sisällöntuottamisessa."

Ilja Venäläinen, ikikupsilainen jalkapalloilija

Jussi Tuovinen

" Mukana ollaan innolla. Koparit ei unohdu koskaan!"

Jussi Tuovinen, kopari- ja jalkapallomies ikuisesti.

Juha Romppanen

" Kaupunkisuunnittelu on pitkäjänteistä hommaa. Tulevaisuus tehdään tämän päivän ratkaisuilla. Harmi, kun en pääse näkemään Kuopiota vuonna 2117. Suunnitteluterveisiä aion sen sijaan lähettää. Iso peukku aikakapselille."

Juha Romppanen, kaupunkisuunnittelujohtaja Kuopion kaupunki

Jukka Pulkkinen

" Tällä kokemuksella uskon vahvasti kuntademokratian kehitykseen. Haluan olla mukana jättämässä oman jälkeni tähän kehitykseen ja lähettää terveiseni 100 vuoden päähän."

Jukka Pulkkinen, kaupunginvaltuuston vanhin.

Sara Vepsäläinen

Tuula Väätäinen

" Tämäpä mielenkiintoinen ajatus lähettää terveisiä tulevaisuuteen. Olen innolla mukana ja olin jo KPY:ssä päättämässä aikakapselin rahoituksesta.
Iso peukku koko kapselihankkeelle. "

Tuula Väätäinen, Kuopion kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja

Ari Pääkkö

" Aikakapselista saamme torin alle 100 vuotta kestävän interaktiivisen tapahtuman.
Tälle on helppo peukuttaa. Kaikki mukaan tekemään tulevaa historiaa! "

Ari Pääkkö, toimitusjohtaja, Kuopion Pysäköinti Oy

Olavi Rissanen

" Muistot elävät, tarinat elävät ja historiaa kannattaa vaalia.
Olen mielelläni mukana siirtämässä hienoa kuopiolaista jalkapalloperinnettä 100 vuotta eteenpäin."

 Olavi  ”Olli” Rissanen, maestro, kuopiolainen jalkapalloikoni

Jorma Penttinen

”100-vuotiaan Suomen suurin urakka on tällä hetkellä sote- ja maakuntauudistus. Niitä valmistellessa ei voi kun toivoa, että valmista tulee ennen aikakapselin avajaisia. Toivossa on hyvä elää ja lähettää terveisiä ja peukkuja tulevaisuuteen."

Jorma Penttinen, professori, johtajaylilääkäri KYS

Alex ja Tanja Tuominen

" Ensimmäinen sukupolvi partureita aloitti Pietarissa. Seuraava sukupolvi yritti Terijoella ja sieltä Kuopioon. Kolmas ja neljäs nyt menestyksellä Kuopiossa. Sata vuotta takana ja sadan vuoden kuluttua yrittää jo seitsemäs tai kahdeksas polvi. Yrittäjäterveisiä aikakapselin myötä tuleville sukupolville. "

”Tanja” Tatjana Ksenschak-Tuominen, kolmas polvi ja Alex Tuominen, neljäs polvi”

Jarmo Heiskanen

" KuPS on perustettu vuonna 1923. Sadan vuoden päästä olemme jo 194 vuotta vanhoja. Sitä ja uusia mestaruuksia odotellessa.
Onnea aikakapselin myötä meitäkin vanhemmalle 200 vuotiaalle Suomelle vuoteen 2117."

Jarmo Heiskanen, toimitusjohtaja KuPS Oy

Toni Saksman ja Sami Kapanen

"Kalpa lähettää kilpisydämellisiä terveisiä tulevaisuuteen. Nuorille tarvitaan esikuvia myös jatkossa."

Mukana Kalpan lisäksi päävalmentaja ja kiekkoikoni Sami Kapanen sekä toimitusjohtaja Toni Saksman

Tiina Kekäläinen

”Aikakapseli on huippuidea! On kutkuttavaa päästä Juhon kanssa tervehtimään kuopiolaisia 100 ja 200 vuoden takaa.
Hyppäämme innolla kyytiin ja juhlimme suomalaista sisua ja savolaista sitkeyttä!”

Aikakapseliin paketoidaan taidekasvattaja ja tietokirjailija Tiina Kekäläisen kirja taiteilija Juho Rissasesta 

Jukka Saastamoinen ja Jukka Marttinen

”Hienoa päästä mukaan konkreettisesti tekemään aikakapselin runkoa ja rakennetta.
Sakkyltä osataan tämäkin. Ei oppi ojaan kaada tulevaisuudessakaan.”

Jukka Marttinen ja Jukka Saastamoinen, Sakkyn kouluttajat 

Seppo Rönkkö

" Olisihan se mielenkiintoista olla näkemässä, millainen on media vuonna 2117.
Savon Sanomat tulee vuonna 2017 kunnioitettavaan 110 vuoden ikään. Mikä mahtaa olla tilanne, kun vuosirenkaita on kertynyt lähes tuplasti lisää?

Vuosituhannen alussa toimiala on ollut voimakkaassa turbulenssissa.
Nykyisin muutokset tapahtuvat 2-3 vuodessa, jotka aiemmin veivät ehkä parikin vuosikymmentä. "

Seppo Rönkkö, Savon Sanomien vastaava päätoimittaja

Raisa Leinonen

”Olen mukana tekemässä aikakapselia ja niin innostunut, että melkein ei kestä :-D
100 vuotta on pieni aika maapallolle, mutta riittävän pitkä aika ihmiskunnalle tehdä oikeita ratkaisuja.
Toivon, että kun aikakapseli avataan, maailmanmeno onkin enemmän ME kuin MINÄ. "

" Ihan kuin tässä projektissa.”

Raisa Leinonen, Kulttuuritähystäjä, Savonia 

Anna Räisänen

”Iso peukku ja mukana ollaan.
Tuskin maltan odottaa, millaisia piirroksia ja kirjoituksia nuoret haluavat lähettää Suomen 200-vuotisjuhliin?"

Anna Räisänen, tuntiopettaja Muotoiluakatemia, Rouvasväenyhdistys 

Eija Tanninen-Komulainen

" Kun Suomi itsenäistyi, täytti Kuopion Rouvasväenyhdistys 67 vuotta. Arvostamme luonnollisesti historiaa ja perinteitä, ja ilolla olemme mukana aikakapselin sisällöntuotannossa. Järjestämme lapsille ja nuorille mm.  mahdollisuuden piirtää ja kirjoittaa Suomi100+100 teemoista.  Parhaat kuvat lähtevät aikamatkalle tulevaisuuteen. "

Eija Tanninen-Komulainen,  toiminnanjohtaja Kuopion Rouvasväenyhdistys

Heikki Helve

" Sakky sekä osaa että opettaa. Ammatillista koulutusta annamme vielä sadankin vuoden päästä, työelämän tarpeisiin vastaten.
Olemme ylpeinä mukana konkreettisesti tekemässä aikakapselia.
Terveisiä tulevaisuuteen.”

Heikki Helve, Savon Koulutuskuntayhtymän johtaja

Heikki Nevalainen

" Aikakapseleiden suunnitteluun ei ole ohjeita. Tartuimme Savoniassa haasteeseen innolla.
Hienoa olla mukana tekemässä historiaa ja lähettää 100 vuoden päähän näyte osaamisestamme."

Heikki Nevalainen, sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun lehtori, Savonia

Jukka Ilva

”Kuopion kaupunki on perustettu  vuonna 1775, Kuopion Klubi vuonna 1897 ja Tahkon Golfseura vuonna 1989.  
Uskon sekä historiaan että tulevaisuuteen. "

" Kun Suomi täyttää 200 vuotta, niin kaikki nämä kolme minulle tänään tärkeää voivat silloinkin vielä hienosti.
Terveisiä vaan tulevaisuuteen.”

Jukka Ilva, toimitusjohtaja Tahko Golf ja hallituksen puheenjohtaja Kuopion Klubi

Seppo Kononen

" Aloitin alalla puoli vuosisataa sitten 1960-luvulla, ja keskustelu kävi kuumana, tappaako televisio lehdistön.
Ei tappanut, vaan levikit läksivät päinvastoin ankaraan nousuun. "

" Mikä on tilanne vuonna 2117?
Olinpa silloin pilven longalla tai helvetin syövereissä, niin vastaan lehdistön puolesta kuin Aleksis Kivi kuolinloukostaan: Minä elän!"

Seppo Kononen, Savon Sanomien emeritus toimittaja

Seppo Karvinen

”Monessa olen ollut elämäni aikana mukana, mutta en vielä aikakapselissa.
Mutta nyt, kun tilaisuus tuli, niin ilman muuta. Lähetetään pala tätä päivää tuleville.
Näkevätpä sitten, miten oltiin ja elettiin. Peukkua, siis!"

Seppo Karvinen, asianajaja ja monessa mukana

Savon Sanomat toimitus

" Mikäli tätä tekstiä lukee joku sadan vuoden päästä, niin Savon Sanomien toimituksen nuoret voimat lähettävät terveisiä tulevaisuuteen.
Eläkää vastuullisesti! "

Savon Sanomien toimitus

Tarja Tikkanen

"Osuuskunta KPY on jo ensimmäisen sata vuotta nähnyt. Suuntaamme nyt vahvasti tulevaisuuteen. Olemme olleet myös yrityksenä mahdollistamassa aikakapselin tekemistä. Monessa hyvässä mukana vahvasti peukuttaen myös aikakapselille."

Tarja Tikkanen, Osuuskunta KPY, hallituksen puheenjohtaja

YLE Kuopio

"Mukana ollaan isolla peukulla. Monen asian kohdalla ennustaminen sadan vuoden päähän on vaikeaa mutta erityisen haastavaa se on median kohdalla. Tieto on kuitenkin pysyvää, joten terveiset vuoden 2117 tiedon hankkijoille, seulojille ja järjestäjille."


Yle Kuopio | vastaava tuottaja Kati Myöhänen, radiojuontaja Petri Julkunen ja koko Yle Kuopion toimitus

Markku Rossi

" Sata salamaa -laulun sanoin toivon, että telluksemme on sadan vuoden päästä nykyistä paremmassa kunnossa, eikä niin, että täällä vallitsee tyhjyys ja vain salamat lyövät maahan. Siksi nyt on tehtävä tulevaisuustyötä ja hyvä peukuttaa myös 100+100 hankkeelle. " 

"Vain rakkaus meidät perille vie, se meidät pelastaa."

Markku Rossi, kansanedustaja, kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja, sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja

Heppu Pentti

" Suomen luonto on ainutlaatuinen. Tahkoa on kehitettävä ja vaalittava rakkaudella myös seuraavat sata vuotta. Tämän maisema säilyy myös tuleville polville.”

Heppu Pentti, Tahkon kehittäjä toisessa polvessa

Pekka Laasonen

” Ehdottomasti haluan olla mukana tuottamassa sisältöä aikakapseliin. Ehkä 100 vuoden päästä joku tekee kapselin tarinoista näytelmän ja tulevaisuuden kuopiolaiset pääsevät sitä omasta teatteristaan seuraamaan."

Pekka Laasonen, teatterinjohtaja Kuopio.

Martti Lätti

" Isä jätti taiteilijana oman persoonallisen jälkensä Kuopioon. Perikunta haluaa lähettää osan tästä kulttuuriperinnöstä aikakapselilla tulevaisuuteen. Hienoa olla mukana! "

Martti Lätti, taiteilija Väinö Lätin kuolinpesän puolesta.

Sanna Vallius

"Hieno juttu, toivottavasti saamme jättää jälkeen myös lääketiedettä tältä ajalta."

Sanna Vallius, farmaseutti

Laura Pulkka

" Hieno idea! Jännittävää ajatella, mitä tulevaisuudessa tuumattaisiin tämän päivän polttavista puheenaiheista."

Laura Pulkka, kaupunginvaltuuston kuopus

Ari Lahti

”Haluan peukuttaa vahvasti aikakapselille, Suomen tulevaisuudelle, KuPS:lle, uudelle tapahtuma-areenalle sekä takana näkyville tulevaisuuden futisstaroille."

Ari Lahti, pankkiiri ja KuPS:n pääomistaja

Kirsi Kokkonen

"Aikakapseli on oikein mukava ajatus. Lähetämme sadan vuoden päähän tämän päivän kouluruokailun reseptejä. Saavatpa sitten nähdä, miten isoisät ja –äidit söivät, kun koulua kävivät. Ehkä vuonna 2117 Kuopion kouluissa järjestetään nostalginen ruokaviikko ja syödään meidän reseptien mukaan tehtyjä ruokia. Toivotaan ainakin!"

Kirsi Kokkonen, toimitusjohtaja Servica

Mari Korhonen

"Erittäin hyvä idea tulevia sukupolvia ajatellen. Tämä on historiaa tulevalle sukupolvelle."

Mari Tuuli Korhonen, sairaanhoitaja

Leila Saramäki

"Toivottavasti tulevaisuudessa arvostetaan koulutusta ja avoin yliopisto onedelleen osa yliopistojärjestelmää."

Leila Saramäki, Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opinto-ohjaaja

Vesa Saramäki

"Aikakapseli on aika kapseli. Hyvä idea!"

Vesa Saramäki, Kevaman toimitusjohtaja

Janne Räsänen

“Aikakapseli on aivan mahtava juttu! Suomen teollisuus on kehittynyt melkoisesti sadassa vuodessa, ja olisi jännä nähdä tulevaisuuteen millaista teollisuutta Suomessa mahtaa olla sadan vuoden kuluttua…”

Janne Räsänen, viimeistelijä

Jukka Mönkkönen

"Yliopisto katsoo aina vahvasti eteenpäin. Ei meillä kuitenkaan näin pitkäkestoisia projekteja ole ennen ollut. Hienoa päästä mukaan. Tiedemaailma yrittää löytää kiperiä haasteita lähetettäväksi tulevaisuuteen. Itä-Suomen yliopiston puolesta iso peukku aikakapselille."

Jukka Mönkkönen, biofarmasian professori ja Itä-Suomen yliopiston rehtori

Emma Saramäki ja Sini Mustonen

"Olemme tosi innostuneita tästä projektista ja jännä ajatus että mahdolliset lapsenlapsemme ovat mukana avaamassa tätä aikakapselia!"

Emma Saramäki ja Sini Mustonen, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys

Lue Emman kirjoitus aikakapseliin täältä: 
http://suomi100100.fi/tarinat/

Tarja Laitinen

"Haluan olla mukana tässä mahtavassa jutussa!"

Tarja Laitinen, lähiavustaja

Juha Sipilä

"On ilo osallistua Suomen 200-vuotisjuhliin Kuopion Suomi100+100 -aikakapselin välityksellä.
Emme mitenkään voi ennustaa, missä asennossa maailma on vuonna 2117, mutta se on varmaa, että Suomi ja suomalaiset selviävät."

Juha Sipilä, pääministeri

Silja Huhtiniemi ja Jouni Ortju

"Kuopion Yrittäjien ja Kauppakamarin yhteisen vision mukaan Kuopiossa pitäisi olla 200 000 asukasta vuonna 2040. Mahdollista, sanovat Silja ja Jouni. Vaan paljokohan asukkaita mahtaa olla vuonna 2117 – joko 300 000? Aikakapseliin panemme ripauksen kasvunsiemeniä ja hippusellisen hyvää onnea. Iso peukku yrittämiselle, kasvulle ja hyvinvoinnille - ja aikakapselille.

Silja Huhtiniemi, Kuopion kauppakamari
Jouni Ortju, Kuopion Yrittäjät,  hallituksen puheenjohtaja 

Timo Aro

" Kuopio on menestynyt 2000-luvun alun erinomaisesti kansallisessa kilpailussa kasvusta ja hyvinvoinnista. Vuoteen 2117 ei kukaan vielä näe. Kovalla työllä tulevaisuus on kuitenkin omissa käsissä, myös Kuopiolla. Hienoa olla mukana välittämässä näitä tunnelmia tulevaisuuteen. Saavat sitten arvioida, miten onnistuimme ratkaisuissamme. 

Peukku myös 100-vuotiaalle Suomelle ja tulevaisuudelle."

Timo Aro, VTT ja johtava aluekehitystutkija

Anssi Kantelinen ja Anna Marttinen

" Tiedämme varmuudella, että kuopiolaisilla on mahdollisuus ruokailla erittäin hyvin vuonna 2017. Sadan vuoden päästä kaikki voi olla jo toisin – pitäisiköhän laittaa keittokirja kapseliin varmuuden vuoksi. 

Kiitos mahdollisuudesta osallistua hienoon juttuun."

Ravintola Urban, Anssi Kantelinen ja Anna Marttinen

Tatu Säisä

" Lentopallolla on Kuopiossa vahvat perinteet. Nyt lippulaivana on LEKA Volley – ja varmaan myös sadan vuoden päästä.
Tähän uskomme. Katsotaan sitten vuonna 2117!"

Tatu Säisä, moninkertainen Suomen mestari, lentopallon monitoimimies ja kaikessa hyvässä mukana

Vesa Puttonen

" Raha- ja sijoitusmarkkinat tuntuvat olevan alituisessa murroksessa. Vaikea sanoa miltä maailman talous näyttää sadan vuoden kuluttua?
Täytyy vähän miettiä ja laittaa kapseliin oma näkemys."

Vesa Puttonen, kauppatieteilijä ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori

Teemu Keskisarja

" Historioitsijana olen tottunut tarkastelemaan mennyttä aikaa. Aikakapselissa on pakko ottaa vähän etunojaa. Nyt voi jokainen jättää jälkensä historiaan lähettämällä aikakapselin mukana viestin tulevaisuuteen. 

Kiehtovaa…"

Teemu Keskisarja, Helsingin yliopiston pohjoismaiden historian dosentti ja arvostettu kirjailija.

Jarmo Leppiniemi

" Nykyaikainen talouselämä ei toimi ilman pörssejä ja osakesäästäjiä. En usko, että tämä tulee muuttumaan sadassa vuodessa.
Kapseli on hauska asia ja sille on helppo peukuttaa."

Jarmo Leppiniemi, kauppatieteiden tohtori ja osakesäästämisen grand old man.
Leppiniemi on laskentatoimen professori Helsingin kauppakorkeakoulussa.

Paula Hyvönen

" Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys r.y. (KLYY) on perustettu 16. joulukuuta 1896. Olemme Suomen vanhin luonnonsuojeluyhdistys sekä toiseksi vanhin suomenkielinen luonnontieteellinen seura. Ihmiselle sata vuotta on pitkä aika, mutta luonnolle ei. Pidetään huolta luonnosta, niin luonto pitää huolta meistä myös seuraavat sata vuotta."

Kuopion Luonnon ystäväin yhdistys ja puheenjohtaja Paula Hyvönen

Kirsi Soininen

”Kuopio on paikka, jossa on oivallettu elämästä jotain. Se näkyy leppoisassa elämänrytmissä. Se tuntuu eteenpäin työntävänä tuulena työssä, yrittämisessä ja opiskelussa. Se maistuu elämältä kaupungin yössä ja kodin lämmössä. Kuopiossa inspiraatio, välittäminen ja olemisen vapaus ovat luonnonvoimia, jotka yhdessä ruokittuina kasvavat ainutlaatuisiksi ilmiöiksi, elämyksiksi ja menestystarinoiksi."

Markkinointijohtaja Kirsi Soininen, Kuopion kaupunki.

Kimmo Timonen

" Seuraan todella tiiviisti Kuopion tapahtumia myös rapakon tällä puolella. Onnea ja menestystä huikealle hankkeelle.
On ilo osallistua aikakapselin lähettämiseen sadan vuoden päähän."

Kimmo Timonen, kalpalainen jääkiekkoikoni ja NHL-legenda

Sari Raassina

”Kokoomus on tulevaisuuspuolue ja Kuopio on aina katsonut rohkeasti eteenpäin ja ollut aikaansa edellä. Aikakapselin kanssa olemme 100 vuotta aikaamme edellä ja lähetämme hienon lahjan Suomen 200-vuotisjuhliin. 

Tätä on helppo peukuttaa ja tukea."

Sari Raassina, kansanedustaja ja Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Simo Sarkkinen

" Eiköhän pankkimaailman murros jatku vielä seuraavat sata vuotta. Vaikea sanoa, millä silloin maksetaan, mutta siitä olen varma, että hyvää palvelua tarvitaan silloinkin. 

Olen ylpeä siitä, että saan olla mukana lähettämässä pankkiterveisiä sadan vuoden päähän."

Simo Sarkkinen, Handelsbanken Kuopio, pankinjohtaja

Petteri Paronen

" Kuopiolainen nykyelämä on taatusti kiintoisaa seurattavaa sadankin vuoden päästä. Peukutan ajan kapselointia "kädet solmussa" kotomaamme Lapissa, kuten kuvasta näkyy.

Silti tositarkoituksella.
Samalla onnittelen kapseloijia tulevaisuuttakin ajatellen ajan hermolla olemisesta."


Petteri Paronen, Kuopion kaupunginjohtaja, virkavapaalla 27.11.2017 saakka

Piia Pasanen

" Vuonna 2017 media on keskellä isoa murrosta. Uudet mediat haastavat koko ajan perinteistä televisiota, missä olen työskennellyt jo 22 vuotta
. Aikakapseli on hieno mahdollisuus kertoa tästä murroksesta tulevien sukupolvien uutisten seuraajille. 

Tätä on helppo peukuttaa! "

Piia Pasanen, toimittaja, Yleisradio

Mervi Vidgren

” Savonian visiona vuonna 2020 on olla vaikuttavin ammattikorkeakoulu Suomessa.  Huikeaa ajatella millainen strategia Savonialla on 100-vuoden päästä.  Koulutus sekä tutkimus- ja kehittämistoiminta on aina ajassa mukana.  Opiskelijat ovat koulutusjärjestelmän keskeinen polttoaine.  

Rakennetaan heidän kanssaan tulevaisuutta.”

Mervi Vidgrén, Savonia ammattikorkeakoulun rehtori.

Rauno Tikkanen

"Savolaisen ja kuopiolaisen kulttuurin puolesta!
Vireä kulttuurikaupunki Kuopio jatkaa Minna Canthin ja J.W. Snelmanin perinnettä.
Toivottavasti trendi jatkuu yhä vahvempana 100 vuoden päästä.  

Lippu korkealle!"

Rauno Tikkanen, musiikin moniottelija Savonia-ammattikorkeakoulusta

Juha Asikainen

”Meillä Kuopion suunnalla uskalletaan olla erilaisia ja tehdä asiat pikkuisen toisella tavalla. Se on rohkeutta.  


Rohkeudesta ei ole varmasti puutetta toisenkaan sadan vuoden kuluttua!”

Juha Asikainen, ikuinen innostuja ja opiskelija-aatteen vaalija, kotipesänä Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Maikki Keinänen

” Kuopion Rouvasväenyhdistys on perustettu 1860 pitämään huolta heistä, jotka eivät siihen itse pysty. 
Lämpimät terveiset 100 vuoden päähän: pitäkää huolta toisistanne ja ympäristöstä!”

Maikki Keinänen Kuopion Rouvasväenyhdistys, Hallituksen jäsen

Tuula Kemppainen

” Hienoa, että Kuopion Rouvasväenyhdistys saa olla mukana toteuttamassa upeaa Aikakapseli hanketta samaan tapaan kuin Rouvasväenyhdistys aikanaan  Oklahomassa”

Tuula Kemppainen, Kuopion Rouvasväenyhdistys ry, hallituksen varapuheenjohtaja

Elina Pallonen-Eriksson

"Kuopion Rouvasväenyhdistys aloitti reilu 100 vuotta sitten käsityökoulun. Tänä päivänä on kaikkien huulilla on Palvelumuotoilu. Mitähän luovaa ja tuloksia parantavaa tehdään sadan vuoden kuluttua.

Kehittämällä ja kehittymällä parempiin tuloksiin!

Elina Pallonen-Eriksson, Kuopion Rouvasväenyhdistys ry, puheenjohtaja

Demos Helsinki

" Ilo olla mukana tulevien sukupolvien juhlassa!
Osallistumme mainion kapselin lähettämiseen mielellämme, koska ajattelemme tulevaisuutta työksemme. Toivomme, että ihmiskunta pystyy jo lähivuosina ratkaisemaan ongelmat, jotka tulevaisuuttamme näillä näkymin varjostavat.  Luotamme ihmisten kykyihin ja yhteistyön voimaan - niiden kautta rakennetaan maailma, jossa kaikilla on mahdollisuus hyvinvointiin maapallon kantokyvyn rajoja ylittämättä."

Demos Helsinki, ajatushautomo ja tulevaisuuden funtsaaja
https://www.demoshelsinki.fi/

Kirsi Pehkonen

" Aikakapseli on hieno tapa rakentaa silta olevan ja tulevan välille. Kolumnistina ja kirjailijana aion ilman muuta osallistua. Erityisesti riemastuttaa se, että kerrankin saa varmuudella kirjoitettua jotain sellaista, mitä luetaan vielä sadankin vuoden päästä."

Kirsi Pehkonen, opettaja, kirjailija ja itsenäisyyssenaattorin sukua

Lue myös Kirsi Pehkosen Savon Sanomissa 22.9.2017 julkaistu kirjoitus aikakapselista osoitteessa:http://kirsipehkonen.net/home/aikakapseli-vie-vies...

Ritva-Liisa Pohjalainen

" Kiitos mahdollisuudesta osallistua aikakapseliin. Avaan lokakuussa Kuopion ystävyyskaupunki Shanghai Pudongissa taidenäyttelyn osana Suomi 100 -tapahtumia Kiinassa. Haluan jättää aikakapseliin jonkin muiston tältä matkalta. 

Peukutuksen lisäksi hyvälle asialla voi myös kohottaa maljan!"

Ritva-Liisa Pohjalainen, muotoilija ja lasitaiteilija

Kyösti Karhunen

" Meillä on perinteitä ja siksi niitä myös arvostamme. Carlson on kestänyt sodat ja sadat vuodet. Katsomme rohkeina tulevaisuuteen ja lähetämme tuleville sukupolville terveisiä ja tavaroita tästä ajasta."

Kyösti Karhunen ja Carlson – luotettavaa kauppaa vuodesta 1859

Pauno Pohjolainen

" Aikakapseli on luova tapa saada oma viestinsä kuulumaan 100 vuoden päähän. Taide on tärkeätä ja siksi sitä on syytä vaalia nyt ja tulevaisuudessa. Haluan lähettää myös oman viestini tuleville suomalaisille."

Pauno Pohjolainen, taidemaalari, kuvanveistäjä ja kuvataiteilija

Arkkipiispa Leo

”Kirkko on aina luottanut opetuksessaan perinteen vahvaan voimaan. Sekä Suomella että kirkolla on molemmilla vahvat perinteet, joiden varaan on hyvä rakentaa myös seuraavaa sataa vuotta. Ilolla lähetän oman tervehdykseni aikakapselin mukana tulevaisuuteen.  

Hieno ajatus juhlia satavuotiasta Suomea.”

Arkkipiispa Leo, Suomen ortodoksisen kirkon johtaja ja Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa

Seela Sella

" Kiitos mahdollisuudesta lähettää viesti tuleville suomalaisille. Haluan sanoa, että paras perintö, jonka me voimme heille jättää, on puhdas ja runsaslajinen luonto. Toivottavasti heidän metsissään on yli satavuotiaita puita, susia ja karhuja, kimalaisia ja neidonkorentoja, peippoja ja pensaskerttuja, mustikoita ja puolukoita, kangasvuokkoja ja kissankäpäliä, sammalta ja jäkälää."

Seela Sella, näyttelijä, taiteilijaprofessori

Marko Korhonen

" Maailma, Suomi ja maakunnat ovat suurten muutosten edessä. Tuntuu kuin ainoa pysyvä seikka olisi muutos. Siksi uskon, että sadan vuoden päästä maakunnat ja Suomen alueet ovat jälleen vähän toisella mallilla kuin nyt. Kehitys kehittyy ja aikakapselin myötä aion pistää minäkin lusikkani soppaan. 

Saavat sitten lukea sadan vuoden päästä."

Marko Korhonen, Pohjois-Savon maakuntajohtaja

Pentti Tuovinen

” Tuovisen Pena tässä terve!
Aikakapseli on todella hieno juttu ja totta kai minäkin olen jo täyttänyt ”kansalaisvelvollisuuteeni”. Kapselissa jälkipolvia odottaa näin minunkin terveiseni.
Mukava tietää, että kolumnejani luetaan vielä sadankin vuoden päästä…” 

Pentti Tuovinen, pankinjohtaja ja kolumnisti, eläkkeellä jo jonkin aikaa

Matti Hiltunen

 ”Minä olen Matti ”Hilma” Hiltunen. Olen vähän nuorempana pelannut jalkapalloa sekä KuPS:ssa että Kopareissa. Isäni Hannes oli perustamassa sekä KuPSia että Kopareita. Minä olen jo jättänyt omat terveiseni aikakapseliin. Toivon, että sinäkin teet samoin” 

Matti Hiltunen

Kari & Sari Rauhansalo

" Aika ja tyylit muuttuvat,mutta intohimo muotiin säilyy aina. 

Toivottavasti tulevaisuudessakin tarvitaan itsensä työllistäviä käsityöläisiä.
Vai korvaavatko robotit meidätkin?"

Kari Rauhansalo ja Sari Riikonen-Rauhansalo, Hiusstudio VISIO